Maailman tilanne näyttää synkkenevän entisestään, terroristit kylvävät sotaa ja tuhoa ympärilleen. Lähi-Idässä taas tapahtuu. Muslimien kantaisä on sama kuin juutalaisten, Abraham. Äiti taas oli Abrahamin vaimon Saaran orjatar Hagar. Saara ei tullut raskaaksi, joten hän pyysi Abrahamia ottamaan Hagarin sivuvaimoksi ja toivoi, että Hagar synnyttäisi hänelle lapsen. Niin tapahtui, Hagar tuli raskaaksi. Hagar kuitenkin alkoi halveksia Saaraa, ja kun Abraham ei tehnyt asialle mitään, Saara kuritti Hagaria niin pahoin, että Hagar pakeni autiomaahan. Siellä Herran enkeli ilmestyi puhumaan Hagarille ja pyysi häntä palaamaan Saaran luokse ja sanoi: "Minä teen sinun jälkeläistesi määrän niin suureksi, ettei sitä voi laskea. Sinä olet raskaana, ja kun synnytät pojan, anna hänelle nimeksi Ismael, sillä herra kuuli, kun valitit hätääsi. Poikasi on oleva kuin villiaasi, hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, aina hän on oleva vastakkain kaikkien veljiensä kanssa" (1. Moos. 16:10-12). Myöhemmin Saara tuli yhdeksänkymmenvuotiaana raskaaksi ja synnytti Iisakin, ja Jumalan ja Abrahamin välinen liitto jatkui Iisakin kanssa. Mutta Jumala lupasi siunata myös Ismaelia.

Miten riitaisuus ratkaistaan, kun edes Jumala ei osannut päättää, kenen puolella on saati Abraham? Näin Raamatun mukaan, Koraani saattaa selittää eri tavalla.

Suomessa on jyllännyt lintuinfluenssa, ja vaarassa on yhden elinkeinon, turkistarhauksen, häviäminen meiltä kokonaan, koska sairastuneet minkit voivat kehittää ja tartuttaa tappavan viruksen ihmisiin. Turkistarhoista, joista on löydetty tautia, on pitänyt hävittää kaikki turkiseläimet. Ensin hävitys koski vain minkkejä, mutta nyt on alettu vaatimaan kaikkien saastuneen tarhan eläinten hävitystä. Epidemiana lintuinfluenssa olisi vähintään yhtä vaarallinen kuin korona. Toivottavaa olisikin, että tarhaajat rakentaisivat sellaisia suojia eläimilleen, että linnut eivät pääsisi tarhoihin syömään eläinten rehuja ja tartuttamaan turkiseläimiin lintuinfluenssaa. Suomi ei paini tämän ongelman kanssa yksin, vastaavaa on muuallakin, missä on turkistarhoja. Lintuinfluenssa on alunperin kotoisin sieltä, mistä koronakin: Kiinasta. 

Suomenlahdella on jyrätty kaapeleita ja kaasuputkia rikki, niiden korjaaminen vie kuukausia. Tuhon aiheuttaja vasiten tai tahallaan: Kiina. Voihan se olla vahinkokin, että raskas ankkuri putoaa mereen raapimaan pohjaa kilometri tolkulla, eikä kukaan huomaa.

Se voi olla positiivista, että itänaapuri väläyttelee jo sopimusneuvotteluita toisen osapuolen kanssa, johon se hyökkäsi. Sotaväsymystä tässä on odotettukin, mutta mitkähän ovat ehdot ja kuka ne määrää? Saadaanko täydellistä rauhaa koskaan.Sen sijaan länsinaapuri voi olla kohta myös sotatilassa, jollei ammuskelut ja räjäyttelyt lopu siellä.

Onneksi on tulossa kylmä talvi, jospa se saisi kuumakallet rauhoittumaan edes täällä pohjoisessa! Lunta vaan tupaan!